Održana prva radionica za djecu „Mala škola šaha“

U četvrtak, 03. travnja, održali smo, u suradnji sa Šahovskim klubom Čepin, prvu radionicu za djecu pod nazivom „Mala škola šaha“.

Prvoj radionici prisustvovalo je 14-ero djece u dobi od 6 do 12 godina. Voditelj radionice, gosp. Zlatibor Šeper, na samom početku upoznao je djecu s bogatom poviješću i simbolikom šaha. Uvodni dio predavanja završio je mnogobrojnim pitanjima malih radoznalih polaznika. U nastavku je voditelj radionice na vrlo interaktivan i zanimljiv način poučio djecu  osnovama šaha – izgled šahovske ploče, smještaj figura, značenje centralnih polja itd. Nakon čega im je prenio praktična znanja o igranju šaha, odnosno o pravilima kretanja pojedine figure. Polaznici su lako pratili predavanje jer im je voditelj sve interaktivno i jednostavno prikazao na velikoj šahovskoj ploči. Oduševljeni novim saznanjima o šahu, završili smo prvu radionicu o šahu sa velikim iščekivanjem drugog predavanja koje će se održati sljedeći četvrtak, 10. travnja, u 18:00 sati.

Podsjetimo, radionica je namijenjena prvenstveno mlađoj djeci, a održavat će se tijekom travnja i svibnja svaki četvrtak u 18:00 sati. Svakim novim predavanjem djeca će učiti nova pravila i stjecati veće iskustvo u igranju šaha kako bi jednog dana postali pravi majstori u ovoj vrlo popularnoj igri!