Subota, Siječanj 20, 2018

novosti

Izložba "Čepinske poete" i "Čepin u stihovima"

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je pjesništvu i nosi naziv Čitajmo pjesnike. Stoga je u Knjižnici Centra za kulturu Čepin postavljena izložba „Čepinske poete“ i „Čepin u stihovima“. U tekućoj je godini čepinska Udruga Zanatlija, u okviru radionice pjesnika, objavila prvu zbirku poezije „Duša moja čepinskom ravnicom luta“ gdje su se predstavili stihotvorci različitih dobnih skupina: od učenika osnovnih škola do umirovljenika.

Izložbom Knjižnica želi upoznati lokalno stanovništvo s njihovim radom i doprinosom poetskom korpusu. Predsjednik Udruge Zanatlija, gospodin Franjo Kopecki ima i autorsku zbirku „I mi smo sinovi tvoji“. Zastupljen je i u zbirci „Gizdave su slavonske ravnice“. Izložene su i zbirke poezije unutar kojih se, uz ostale,  pojavljuju i čepinski autori.

Opširnije: Izložba "Čepinske poete" i "Čepin u stihovima"

 

Posjet djece Dječjeg vrtića "ZVONČIĆ" Narodnoj Knjižnici Čepin

U okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige svoju su lokalnu knjižnicu posjetila djeca iz Dječjeg vrtića „Zvončić“ iz Čepina. Dvadesetak djece iz predškolske skupine upoznato je s načinom rada narodne knjižnice: predstavljene su im zanimljive dječje knjige primjerene njihovoj dobi, vidjeli su kako postati korisnikom knjižnice, kako zadužiti i razdužiti građu, a skrenuta im je pozornost i na pažljivo korištenje knjiga kako bi im produžili vijek trajanja.

Opširnije: Posjet djece Dječjeg vrtića "ZVONČIĆ" Narodnoj Knjižnici Čepin

 

Predstava "Zvijezda i nosonja" za djecu i štićenike depadanse Doma za osobe s posebnim potrebama u Čepinu

Već tradicionalno Centar za kulturu Čepin uz pokroviteljstvo Općine Čepin organizira gostovanje Putujućeg kazališta iz Osijeka s predstavom "ZVIJEZDA I NOSONJA". Predstave su besplatne i organiziraju se za djecu u Beketincima i Čepinskim Martincima, te u depadansi doma za osobe s posebnim potrebama u Čepinu. Namijenjena osnovno školskoj djeci nižih razreda, predstava je oduševila mališane u interaktivnoj komunikaciji s likovima iz predstave ali i štićenike doma.

Opširnije: Predstava "Zvijezda i nosonja" za djecu i štićenike depadanse Doma za osobe s posebnim potrebama u Čepinu

   

Međunarodni dan pismenosti

Povodom Međunarodnog dana pismenosti, koji se obilježava 08. rujna, ove godine pod tematskim naslovom Pismenost za mir, Knjižnica Centra za kulturu Čepin odlučila je obilježiti ovu značajnost prigodnom izložbom. Važnost pismenosti, kao jednog od temeljnih ljudskih prava i preduvjeta za mir, odlučili smo i simbolički predstaviti odabirom knjiga koje se referiraju na zadanu temu.

Na izložbenom panou knjižnice korisnici, pokraj predstavljenih knjiga, mogu pročitati i porazne podatke o stanju pismenosti u svijetu i kod nas.

Međunarodni dan pismenosti, koji se od 1966. godine obilježava i slavi 8. rujna u cijelom svijetu, ove godine ima temu Pismenost za mir. Time se želi naglasiti važnost pismenosti kao jednog od osnovnih ljudskih prava koje je ujedno i preduvijet za mir bududi da zalazi u kulturne, socijalne, političke i ekonomske sfere.

Opširnije: Međunarodni dan pismenosti

   

Stranica 53 od 53

Čitateljski klub KljučČ

Čitateljski klub KljučČ

Google prevoditelj

Noviteti

EEG

EEG

Prije nego što odeš

Prije nego što odeš

Tko nađe, njegovo

Tko nađe, njegovo

Protuotrov

Protuotrov

Ono što vidiš tek kad usporiš

Ono što vidiš tek kad usporiš

Labirint duhova

Labirint duhova

Put sreće

Put sreće

Prosjak i zec

Prosjak i zec

Sestra

Sestra

Bez rukavica

Bez rukavica

Sve je u glavi

Sve je u glavi

Ministarstvo potpune sreće

Ministarstvo potpune sreće

Ćutim te

Ćutim te

Dijete

Dijete

Biljke koje njeguju

Biljke koje njeguju

Kad sam bila nevidljiva

Kad sam bila nevidljiva

Sva naša pogrešna sutra

Sva naša pogrešna sutra

Što je ostalo iza nje

Što je ostalo iza nje

Tajni život drveća

Tajni život drveća

Homo Deus

Homo Deus

Prijavite se