Ponedjeljak, Rujan 24, 2018

Najava Mjeseca hrvatske knjige 2017.

Bliži nam se još jedan Mjesec hrvatske knjige. Radi se o manifestaciji koja se svake godine obilježava od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja je manifestacija posvećena enciklopedistici.

Svake godine se trudimo imati što bogatiji i raznovrsniji program. Stoga smo ove godine priredili mnoge aktivnosti, predstavljanje slikovnice i putopisno predavanje.

Kako je ovogodišnja manifestacija posvećena enciklopedistici, otvaramo ju u ponedjeljak, 16. listopada, izložbom od „Od A do Ž“. Izložba će biti postavljena u Knjižnici do 31. listopada. Također, pozivamo sve korisnike da u ponedjeljak, 16. listopada, vrate zaboravljene knjige bez naplate zakasnine.

U ponedjeljak, 23. listopada, organiziran je posjet skupina iz dječjeg vrtića Zvončić Knjižnici u sklopu obilježavanja dana posvećenog cjelodnevnom čitanju. Cilj nam je osvijestiti važnost čitanja najmlađima te ih upoznati s vrijednostima lokalne knjižnice.

Predstavljanje slikovnice „Medvjed, ovan i med autora Zvonimira Tucaka i ilustratorice Valentine Hefer iz Čepina, održat će se u srijedu, 25. listopada, u 18:00 sati. Pozivamo vas da posjetite predstavljanje slikovnice te podržite našu mladu lokalnu ilustratoricu u njenom stvaralaštvu. U predstavljanju će sudjelovati i uvaženi osječki ilustrator Dražen Jerabek.

A što ti misliš o knjizi? je aktivnost koju provodi čitateljski klub KljučČ, a uključuje posjet mladih čitatelja iz osnovne škole „Miroslav Krleža“ iz Čepina u utorak, 31. listopada, u 18:00 sati. Cilj nam je predstaviti i promovirati čitateljski klub i čitanje te potaknuti mlade na razmišljanje o pročitanom. Također, pozivamo sve zainteresirane da se uvijek mogu priključiti našem čitateljskom klubu čije je okupljanje svakog zadnjeg utorka u mjesecu u 18:00 sati.

U drugom dijelu Mjeseca hrvatske knjige, odnosno od 02. do 15. studenoga, bit će postavljena izložba Knjižnica u zajednici.

U suradnji s učiteljicom Renatom Viviora-Rous i njenim učenicima prvog razreda osnovne škole Vladimira Nazora, organizirat ćemo radionicu na kojoj će se izrađivati Slovarica Čepina.

Iznimno nam je zadovoljstvo što ćemo ugostiti poznatog putopisca Tomislava Perka. Njegovo putopisno predavanje će se održati u Knjižnici u ponedjeljak, 06. studenoga, u 18:00 sati.

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga. Stoga smo organizirali Dan otvorenih vrata u petak, 10. studenoga, na kojem ćemo omogućiti besplatan upis u Knjižnicu.

Tijekom cijelog Mjeseca hrvatske knjige, održavat će se prodaja knjiga po cijeni od 15 kuna. Sve knjige bit će izložene u posudbenom odjelu, a mogućnost kupnje imaju svi, neovisno o tome jesu li članovi Knjižnice.

Svi ste dobro došli!

Čitateljski klub KljučČ

Čitateljski klub KljučČ

Google prevoditelj

Noviteti

EEG

EEG

Prije nego što odeš

Prije nego što odeš

Tko nađe, njegovo

Tko nađe, njegovo

Protuotrov

Protuotrov

Ono što vidiš tek kad usporiš

Ono što vidiš tek kad usporiš

Labirint duhova

Labirint duhova

Put sreće

Put sreće

Prosjak i zec

Prosjak i zec

Sestra

Sestra

Bez rukavica

Bez rukavica

Sve je u glavi

Sve je u glavi

Ministarstvo potpune sreće

Ministarstvo potpune sreće

Ćutim te

Ćutim te

Dijete

Dijete

Biljke koje njeguju

Biljke koje njeguju

Kad sam bila nevidljiva

Kad sam bila nevidljiva

Sva naša pogrešna sutra

Sva naša pogrešna sutra

Što je ostalo iza nje

Što je ostalo iza nje

Tajni život drveća

Tajni život drveća

Homo Deus

Homo Deus

Prijavite se