Srijeda, Kolovoz 15, 2018

Obilježili smo Noć knjige 2017.

Manifestacija Noć knjige tradicionalno se obilježava 23. Travnja. Kako ove godine pada na nedjelju, odlučili smo 'obgrliti' Noć knjige te ju obilježiti u petak, 21. Travnja, te naredni tjedan aktivnostima održanim u srijedu, 26. Travnja, i u četvrtak, 27. Travnja.

Događanja su počela petak u 13:00 sati prodajnim sajmom knjiga – sve po 10 kuna, oprostom zakasnine i mogućnošću upisa i produljenja članarine za 25 kuna. Odaziv je korisnika, kako postojećih tako i novih članova, bio velik. Tako je mogućnost upisa po 50% povoljnijoj cijeni iskoristilo petnaest osoba. Desetak je osoba vratilo knjige kojima je istekao rok za vraćanje te tako iskoristilo mogućnost vraćanja knjiga bez naplate zakasnine. Na prodajnom sajmu knjiga prodano je ukupno šest naslova.

U 17:00 sati organizirana je kreativna radionica ukrašavanja svijeća salvetnom tehnikom. Radionica je bila namijenjena djeci do 14. Godina. Sudjelovalo je šestero djece koja su svoje umijeće crtanja pretočila na salvetne maramice koje su se posebnom tehnikom grijanja masnog papira preslikale na svijeće.

U petak je program završio glazbeno-scenskim programom „Glazbena kutija“ u izvedbi djece polaznika radionica u Centru za djecu i mlade Pozitivni i sretni Čepin. Jednosatni program je bio obogaćen pjevanjem i sviranjem raznih instrumenata.

Nastavno na Noć knjige u srijedu, 26. Travnja, je održana dječja matineja. Posjetili su nas učenici 4. B razreda osnovne škole Vladimir Nazor. Učiteljica Renata Viviora-Rous, s kojom godinama uspješno surađujemo, odlučila je ostvariti projekt „Knjiga moj prijatelj“ te provesti s učenicima školski sat u knjižnici. Učenici su na temelju priče Cmoljac zna!: gdje stanuje knjižnica autorice Željke Vrbančić udahnuli život svojim 'cmoljcima' koje su sve zajedno kasnije okupili u jednoj zajedničkoj izložbi. Učiteljica je učenike podijelila u četiri skupine te im je podijelila različite projekte vezane uz knjigu. Tako je jedna grupa imala zadatak napraviti veliku knjigu o čitanju, druga je grupa napravila straničnike s inspirativnim citatima o čitanju, najmanju knjigu o čitanju te su upriličili kratki igrokaz o knjižnici i knjigama. Treća je grupa osmislila kratke rečenice od anagrama čitajmo, knjiga i sl. Četvrta, posljednja grupa, je izradila zastavice na koje su napisali kratke, ali snažne, rečenice o prednostima čitanja i knjiga. Za kraj, pogledali smo kratki crtani film Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea.

U četvrtak, 27. Travnja, u 19:00 sati predstavljena je knjiga Ivane Plechinger „Ono što ostaje, uvijek ljubav je“. Autorica, inače poznata po pjevačkoj i voditeljskoj karijeri, predstavila je svoj književni prvijenac. Predstavljanju knjige prisustvovalo je 40-ak osoba, a autorica ih je svojim vedrim duhom potaknula na razmišljanje o pravim životnim važnostima te kroz intiman razgovor širila pozitivne vibre i izazvala duboke emocije.

Marina Liović

Čitateljski klub KljučČ

Čitateljski klub KljučČ

Google prevoditelj

Noviteti

EEG

EEG

Prije nego što odeš

Prije nego što odeš

Tko nađe, njegovo

Tko nađe, njegovo

Protuotrov

Protuotrov

Ono što vidiš tek kad usporiš

Ono što vidiš tek kad usporiš

Labirint duhova

Labirint duhova

Put sreće

Put sreće

Prosjak i zec

Prosjak i zec

Sestra

Sestra

Bez rukavica

Bez rukavica

Sve je u glavi

Sve je u glavi

Ministarstvo potpune sreće

Ministarstvo potpune sreće

Ćutim te

Ćutim te

Dijete

Dijete

Biljke koje njeguju

Biljke koje njeguju

Kad sam bila nevidljiva

Kad sam bila nevidljiva

Sva naša pogrešna sutra

Sva naša pogrešna sutra

Što je ostalo iza nje

Što je ostalo iza nje

Tajni život drveća

Tajni život drveća

Homo Deus

Homo Deus

Prijavite se