Srijeda, Kolovoz 15, 2018

Voditeljica Knjižnice Centra za kulturu Čepin Marija Čačić imenovana predsjednicom Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema.

Na Izvanrednoj izbornoj skupštini Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema, održanoj u Osijeku, 27. ožujka 2017. godine, na prijedlog Upravnog odbora, predsjednicom Društva imenovana je Marija Čačić, voditeljica Knjižnice Centra za kulturu Čepin.

Kandidaturu je obrazložila dr.sc. Marina Vinaj, knjižničarska savjetnica, predsjednica Nadzornog odbora Društva, istaknuvši dosadašnja stručna postignuća Marije Čačić u dvadeset jednogodišnjem vodstvu općinske Knjižnice u Čepinu, aktivnosti u Društvu kroz dva mandata u Nadzornom odboru te u dva mandata u Upravnom odboru Društva, kada je uspješno organizirana i Skupština Hrvatskog knjižničarskog društva u Osijeku, ali i ljudske i komunikacijske osobine koje će doprinijeti suradnji članova Društva.

Društvo knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema strukovna je udruga koja djeluje na području Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije, a povezuje knjižnične djelatnike narodnih, školskih, visokoškolskih, specijalnih i sveučilišne knjižnice. Povjerenje i jednoglasna podrška svih nazočnih na Skupštini, iznimno je strukovno priznanje Mariji Čačić, voditeljici Knjižnice Centra za kulturu Čepin.

U svom obraćanju članovima Društva, novoizabrana se predsjednica zahvalila predlagatelju i svim članovima Društva na povjerenju, kao i ravnatelju Centra za kulturu Čepin, gospodinu Željku Mamiću, koji je podržavao stručno usavršavanje i aktivan rad u tijelima Društva, kao i kandidaturu za ovu časnu, ali i odgovornu funkciju. Prilika je to da se i u povijesni hodogram Knjižnice Centra za kulturu Čepin ubilježi predsjedanje regionalnim strukovnim društvom. Osim toga, vrijedna se poruka odašilje mladim knjižničarima koji će se naći u sličnim situacijama, u malim knjižnicama – nitko od njih nije otok i predan trud i stručni rad ne ostaje nezapažen. Posebno je istaknula tri važna uporišta opstanka knjižnica: društvenu važnost, profesionalnost i partnerstvo. Pozvala je sve članove društva na aktivnu suradnju, prijedloge aktivnosti i konstruktivne kritike, a sve u cilju unapređivanja struke. U narednom dvogodišnjem mandatu Društvo će nastaviti započete projekte, a ukoliko mogućnosti dopuste, iznjedriti i neke nove. Slijedi nastavak izdavanja stručnog časopisa Knjižničarstvo, održavanje mrežne stranice Društva, aktivnosti na društvenim mrežama, suradnja s Hrvatskim knjižničarskim društvom i regionalnim društvima te strukovnim društvima u susjednim zemljama kao i ustanovama srodnih djelatnosti, promidžba knjige i knjižnica u društvu, poticaj osnivanja i razvitka svih vrsta knjižnica na području djelovanja, poticaj stručnom i znanstvenom radu knjižničnih djelatnika te organizacija raznih oblika stalnog stručnog usavršavanja knjižničnih djelatnika.

Na kraju je novoizabrana predsjednica zahvalila svim dosadašnjim radnim tijelima i pojedincima na nesebičnom radu i doprinosu razvoja Društva te čestitala novoizabranim članovima Upravnog i Nadzornog odbora te raznih stručnih komisija i svima poželjela uspjeh u daljnjem radu.

Čitateljski klub KljučČ

Čitateljski klub KljučČ

Google prevoditelj

Noviteti

EEG

EEG

Prije nego što odeš

Prije nego što odeš

Tko nađe, njegovo

Tko nađe, njegovo

Protuotrov

Protuotrov

Ono što vidiš tek kad usporiš

Ono što vidiš tek kad usporiš

Labirint duhova

Labirint duhova

Put sreće

Put sreće

Prosjak i zec

Prosjak i zec

Sestra

Sestra

Bez rukavica

Bez rukavica

Sve je u glavi

Sve je u glavi

Ministarstvo potpune sreće

Ministarstvo potpune sreće

Ćutim te

Ćutim te

Dijete

Dijete

Biljke koje njeguju

Biljke koje njeguju

Kad sam bila nevidljiva

Kad sam bila nevidljiva

Sva naša pogrešna sutra

Sva naša pogrešna sutra

Što je ostalo iza nje

Što je ostalo iza nje

Tajni život drveća

Tajni život drveća

Homo Deus

Homo Deus

Prijavite se